Loopbaanbegeleiding

voor bedrijf en medewerkers


Bel ons

Medewerkers zijn een van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste in een onderneming. Of je nu een kleine, een middelgrote, of een grote onderneming bent.

Als werkgever streef je naar een omgeving waarin werknemers hun talenten kunnen benutten, impact kunnen maken, kunnen groeien en waar hun behoeften worden erkend en vervuld. Maar hoe goed ben je als bedrijfsleider, teamleider of manager op de hoogte van wat er werkelijk leeft bij je werknemers? Zijn ze tevreden en gemotiveerd in hun werk, of zijn er nog onvervulde verwachtingen?


CoaTch Loopbaancentrum biedt begeleiding aan werknemers die antwoorden zoeken op dergelijke vragen.

Loopbaanbegeleiding is best pittig en vraagt een serieuze inspanning. We starten met jouw loopbaanvraag en gebruiken gesprekken en oefeningen om talenten, kwaliteiten, doelen, drijfveren én je valkuilen van medewerkers in kaart te brengen.


Het idee dat werknemers gedurende vele jaren op dezelfde functie kunnen blijven/gelukkig blijven, is achterhaald. Hoog tijd voor het ‘nieuwe werken’ waar een goede match voorop komt te staan.

En een goede match betekent soms verschuiven, veranderen, aanwerven en soms ook loslaten.

Het doel is om ervoor te zorgen dat we evolueren naar een (quasi) perfecte symbiose tussen onderneming en medewerkers om op alle mogelijke vlakken een gezond en toekomstgericht bedrijf na te streven.


Enkele concrete cases:

Emma:

Emma voelde zich niet goed in haar huidige functie. Ze was haar energie kwijt en sleepte zichzelf naar het werk. Ze stond op het randje van een burn-out. Na 8 gesprekken hebben we de kern van haar werkidentiteit ontdekt: waarom ze werkt, waarom ze voor die functie had gekozen, wat ze kan en nog wil leren in haar huidige rol, en hoe ze met collega's en leidinggevenden kon omgaan. Emma vond opnieuw energie in haar huidige functie. Door uit te zoomen, zag ze aspecten die ze eerder niet had opgemerkt.


Jonas:

Jonas zat enkele maanden thuis met een burn-out, maar was klaar om weer aan het werk te gaan. Zijn oude functie gaf hem geen energie meer, omdat deze niet meer dezelfde was als jaren geleden. Na 6 gesprekken ontdekten we dat de aspecten van zijn baan die in de loop der jaren waren verdwenen, precies diegene waren die hem energie gaven. Hij bleef alleen achter met de energievreters. Ook kwamen nieuwe energiebronnen naar voren, zoals leiderschap. Jonas keerde terug naar de organisatie als teamleider van een ander departement, waar hij zijn nieuw ontdekte energiegever kon combineren met de oude energiegever uit de beginjaren van zijn vorige functie.


Binnen loopbaanbegeleiding richten we ons op diverse aspecten, waaronder:

  • Het identificeren van welke aspecten van je werk je energie geven en welke energie kosten, en het ontwikkelen van vaardigheden om hiermee om te gaan.
  • Het verbeteren van je vermogen om om te gaan met hoge werkdruk.
  • Het verbeteren van je interpersoonlijke relaties met collega's, leidinggevenden en medewerkers.
  • Het ontwikkelen en verfijnen van leiderschapsvaardigheden.
  • Het ontdekken van welke functie het beste aansluit bij je persoonlijkheid en talenten.
  • Het bepalen van je professionele doelen voor de toekomst.
  • Het herontdekken van voldoening en plezier in je huidige functie.
  • Het identificeren van je sterke punten en zwakke punten
  • Het verbeteren van je sterke punten en het leren omgaan met je zwakke punten.
  • Het verkennen van persoonlijke interesses die je wilt ontwikkelen in je werk.
  • Het leren om werk en privéleven beter op elkaar af te stemmen.
  • Het vaststellen van welke kennis of vaardigheden je verder moet ontwikkelen om je loopbaandoelen te bereiken


Share by: